Mesajı Okuyun
Old 15-09-2008, 13:25   #1
miss_lawyer

 
Dikkat mülkiyet davası

A ile B kardeştirler. A ve B henüz küçükken anne ve babaları trafik kazasında ölür. A ve B ye teyzeleri C vasi atanır. A ile B büyüdüklerinde babalarından kalan gayrimenkulleri satarlar, parasını paylaşırlar ve satmadıkları bir arazi kalır. Teyze C, B yi evlat edinir.
Müvekkil A satılmayan bu arazi üzerine dükkan yapar. Daha sonra mirastan elde ettiği gelirin üzerine çalışarak kazandığını ekleyerek dükkanın üzerine 2 kat ve bir çatı altı daire yapar.
Müvekkil A, binanın(2,5 kat ve 1 dükkan) kendisi tarafından yapıldığından bahisle mülkiyet davası açar.
B ise bu 2 kat ve dükkanın ortak olduğunu, çatı altı dairesinin C tarafından yaptırıldığını söyler. Dava açar.Fakat açtığı davanın konusu çekme katın mülkiyetinin kendisinin olduğuna ilişkindir
A nın açtığı dava ile B nin açtığı dava birleşir.
Tanık C çatı altı çekme katın kendisi tarafından yapıldığını, A ile B ye emeği geçtiği için A ile B nin rızası ile burayı yaptığını söyler.
Soru şöyle: B, bu çekme katı kendi yaptırmadığına göre ve C sağ olduğu halde B nin mülkiyet iddiasında bulunması haklı mı, durumu yeni fark ettim, itiraz etmek için geç mi kaldım (2 celse sonra dosya karara çıkacak) B nin açtığı dava bu yönden reddedilir mi? Teşekkürler..