|
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
simdi mahkeme günü ben bosanmak istemiyorum desem dava red olurmu ve hakim madem istemiyodun neden dilekce verdin derse ben ne diycem bilmiyorum istedigim maddi manevi bisey degil sadece su olcak olan makkemede hakim basamasın dava red edilsin ama bilemiyorum ne yapcam davacı ben görünüyorum davalı olsam kolay ne yapmalıyım bide dava red olursa bana para cezası gibi bisey olurmu davacı göründüm için ve vaz geçtim için davadan |
|
 |
|
 |
|
Sn.Katılımcı
Anlaşmalı boşanma dilekçesinde davacı olsanız bile,kimse davanıza devam etmeye sizi zorlayamaz.Bu nedenle isterseniz duruşmaya gitmezsiniz veya duruşmaya gitseniz bile davayı takip etmek istemediğinizi söyleyebilirsiniz.
Bu durumda dosya işlemden kaldırılır ve üç ay içinde yenilenmezse dava açılmamış sayılır.
Diğer seçenek duruşmaya gittiğinizde davadan feragat ettiğinizi söylemenizdir.Bu durumda dava feragat nedeniyle reddedilecektir.
Her iki durumda ,davalı taraf bir avukatla temsil edilmiş ise tarifeye göre vekalet ücreti ödemeniz gerekecektir.
Eğer karşıtarafın avukatı yoksa sadece yapmış olduğunuz masraflar üstünüze kalacaktır.
Boşanma davası açmak bir suç değildir,bu nedenle herhangi bir cezası da yoktur.