Mesajı Okuyun
Old 10-09-2008, 13:21   #8
av_sibelll

Karar

Alıntı:
Yazan zamansız-mekansız
sayın meslektaşlarım acil olarak cevap beklemekteyim...
şüpheli gözaltına alınıyor. gözaltı sonrasında serbest bırakılıyor. savcı buna itiraz ediyor ve şüpheli tutuklanıyor. bu aşamada şüphelinin yapabilecekleri nelerdir? şüpheli tarafından tutuklamaya itiraz prosedürü başlatıldığında tutuklamanın kaldırılması yönünde verilen karar kesin midir? ve en önemlisi AİHM yolu açık mıdır? zira tutuklama için yeterli neden olmayıp, şüphelinin sağlık durumu kötüdür. bunların dikkate alınmasını nasıl sağlayabiliriz? sonuçta ilk etapta serbest bırakılıyor sonrasında savcının ititrazı üzerine tutuklanıyor.
sayın zamansız mekansız, benim de aynı şekilde bir dosyam var. müvekkilllerim serbest bırakıldıktan sonra savcılığın talebi üzerine tutuklanmalarına karar verildi. ben daha sonra tutukalam kararına karşı asliye cea mahkemeisn hitaben yazdığım dilekçemi savcılığa sundum. ve itirazım reddedildi. daha sonra bu sefer ağır ceza mahkemesine yönelik olarak itirazda bulundum o da reddedildi. Müvekkilinizin sağlık durumunun kötü olduğunu dilekçenizde ısrarla belirtin ve tutuklu kalırsa durumunun daha da kötüleşeceğine yönelik olarak. Bu konuda hastalığı ciddiyetini koruyorsa buna yönelik rapor alıp dilekçenize ekleyebilirsiniz ama bende aynı şekilde müvekkilimin sağlık durumunun kötü olduğunu belirtmiştim ancak bir sonuç alamadım. Umarım siz olumlu bir sonuç alırsınız. tutuklamanın kadırılmasından sonra tutuklanmayı gerektirecek yeni delil ortaya çıkarsa ancak o zaman tekrar tutuklanmaya karar verilebilir.o yüzden bu kararın kesin olduğunu düşünmekteyim ancak emin değilim. İyi çalışmalar