Mesajı Okuyun
Old 05-09-2008, 14:44   #33
Av.Cengiz Aladağ

Alıntı:
Yazan aydın5610
"Sayın üyeler, doğrudan haberle ilgili tartışırsak sanırım daha yararlı olabilir."
Sayın Aladağ söylediğinizi siz de yapın ve insanların kelimeleri veya cümlelerindeki harf hatalarını(ki dediğim gibi bilgisayardan kaynaklanan) veya cümlelerini değil içeriğini irdeleyip "komik adam" karakterini de ona göre yerleştirirseniz sevinirim.

Sayın meslektaşım,
Alıntı yaptığınız mesajımdan önceki mesajlara bakarak, bunun "tartışmanın konuyla ilgisiz yerlere varması" nedeniyle yazıldığını anladığınızı düşünüyorum.
Size hitaben yazılan mesaj ise Türkçe tartışılan her konu ile ilgilidir.
THS kuralları (http://www.turkhukuksitesi.com/hukuksayfa_kurallar.htm) mesajların düzgün bir Türkçe ile yazılmasını öngörmektedir.
Bu kurala uyulmasını beklemek her üyenin hakkıdır.
Düzgün bir Türkçe kullanımını istemek, Türkçe konuşan, okuyan, yazan, düşünen... herkesin hakkıdır.
Bilgisayarlar kendi kendilerine yazamadıklarından, sorunun bilgisayarınızda olduğunu düşünmemiştim. "Komik adam" olarak nitelediğiniz "hayret" imi, bu nedenle, "hayretimi ifade edebilmek amacıyla" kullanılmıştır.
Sorunun düzelmesine ve yararlı mesajlarınızın bundan sonra yazım kurallarına uygun şekilde yazılabileceğine sevindim.
Saygılarımla.