[quote][Kimliğini ibraz edemediği için işlem yapan polis memurları tarafından iddiaya göre, karga tulumba araçtan çıkarılan Kaya, kelepçelendi. Bebek'in, olayın olduğu yere gelip Kaya'nın kimliğini ibraz etmesine rağmen avukat, işlem yapılmak üzere Bayraklı Polis Karakolu'na götürüldü. Avukat olduğunu söyleyip, bu şekilde gözaltına alamayacaklarını, nöbetçi savcıyla görüşmek istediğini söylediğini belirten Kaya karakoldaki 8-9 polis memuru üzerine çullandığını ileri sürerek, “Bana vurmaya başladılar. Hatta ben yerdeyken biri ayağıyla başıma bastı. Sürekli tekmelediler. Arkadaşım Yiğit Bebek de saldırıya tanık oldu” dedi.
/QUOTE]
Bu haberde bence en dikkat çekici kısım burası;zira siz beni bu şekilde gözaltına alamazsınız demişse;ve eğer ki polis bunu bilmiyorsa ya da bunun müeyyidesinin olmadığını biliyorsa tabi ki istediği şekilde gözaltına alır ve umrunda da olmaz!!!
Ben henüz savcının ya da hakimin bu şekilde karga tulumba gözaltına alındığını okumadım gazetelerden;
HANİ SAVUNMA YARGININ ÜÇ AYAĞINDAN BİRİNİ TEMSİL EDİYORDU???
AVUKATA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR:
Madde 57- Görev Sırasında veya yaptığı görevden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların hakimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır.
SORUŞTURMAYA YETKİLİ CUMHURİYET SAVCISI:
Madde 58 - (Değişik fıkra: 02/05/2001 - 4667/37. md.) Avukatların avukatlık veya Türkiye Barolar Birliği ya da baroların organlarındaki görevlerinden doğan veya görev sırasında işledikleri suçlardan dolayı haklarında soruşturma, Adalet Bakanlığının vereceği izin üzerine, suçun işlendiği yer Cumhuriyet savcısı tarafından yapılır. Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Ağır cezayı gerektiren suçüstü halleri dışında avukatın üzeri aranamaz.
Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu ile Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun duruşmanın inzibatına ilişkin hükümleri saklıdır. Şu kadar ki, bu hükümlere göre avukatlar tutuklanamıyacağı gibi, haklarında hafif hapis veya hafif para cezası da verilemez.
Bu kanun uygulanıyor mu ?
Ya da yürürlükte mi?
sık sık haberlerde meslektaşlarımızın dayak yediğini okuyoruz!
UMARIM BU SON OLUR
SAYGILARIMLA