Mesajı Okuyun
Old 27-03-2006, 11:49   #1
mkdep

 
Önemli Baroya Kayıtlı Olmayan Avukatın Ünvan Kullanması

Herkese merhaba;
Hukuk Fakültesini bitirmiş, avukatlık stajını yapmış ve daha sonra baroya kaydını yaptırarak bir süre serbest çalışmış bir avukatın, herhangi bir nedenle baro levhasından kaydını kendi isteği ile kapattırması ve bir kurumda (KAMU KURUMU) başka bir ünvanla işe başlaması avukatlık ünvanını kullanmasına engel midir?
Avukatın bir kamu kurumunda işe başlaması Avukatlık Kanunu Madde 11. hükmündeki avukatlıkla birleşmeyen işlere girer mi?
Avukatlıkla birleşemeyen işler Madde 11 - Aylık, ücret, gündelik veya kesenek gibi ödemeler karşılığında görülen hiçbir hizmet ve görev, sigorta prodüktörlüğü, tacirlik ve esnaflık veya meslekin onuru ile bağdaşması mümkün olmayan her türlü iş avukatlıkla birleşemez.
Eğer bu durumda olan bir avukat ünvan kullanamıyorsa ve kullanmaması gerekiyor ise bazı kurumlarda başka bir ünvan adı altında çalışan meslektaşlarımız avukatlık ünvanlarını neden ve hangi gerekçe ile kullanmaktadırlar. uygulamada barolar arasında farklılıklar mı vardır. Avukatlık Kanunu'nun uygulanması barodan baroya farkılık arz eder mi ?