03-09-2008, 22:57
|
|
|
Kreş ve Şiddet Sorunumuz
çocuğum 29 aylıkken ilk kez kreşe yolladık.Sonradan öğrendiğimize göre orada birtakım sorunlar olmuş.Zorlnarak gitmeye başlamıştı zaten toplam bir ay gitti oraya.Bir gece sürekli bağırmalar ,sayıklamalar kötü bir gece geçirdi.Yetkiliyle konuştuğumda bizde sorun olmadı dedi.Sonradan öğrendiğime göre o gün çocuğum kreşin bahçesi dışına çıkmış,(kaçmış), çocuğumun yanında öğretmenler kavga etmişler.Ve kreş sahibinin çocuğunun diğer çocuklarada şiddet uyguladığını öğrendim.Çocuğum sürekli çizik yüzlü,kulağı tırmalanmış vs.geliyordu.Oyun sırasında veya hafif itişmelerden oluyo diyorlardı.Tartışmayı yaşayan öğretmen anlattı bunları bana.1 yıl geçti üzerinden ve 3. kreştende ayrıldık.Devam süresi oğlumun 2 ay oluyor en fazla.2.ayrıldığımız kreştede çocuklara kötü muamele yapıldığını, mesela;içme suyu yerine çeşme suyu veridiğini, tekrar yemek isteme durumunda verilmediğini,azarlandıklarını, kapı pencerelerden bakılıp veli geliyorsa ısıtma veya soğutmanın çalıştırıldığı v.b. şeyler öğrendim.Bunlarıda mutfak ve diğer işlere bakan kişiden dinledim.1 yıl geçmesine karşın,hala içime sinmiyor bunlar, çocuğum küçük,onun hakkını ben aramalıyım,şuan en ihtiyaç duyduğu yaşta kreşe gidemiyor işte,gidersem ağlarım diyor sürekli,ÇOK UZUN OLDU GALİBA AMA , BU KENDİNİ BİLMEZ VE OĞLUMUN EĞİTİM ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ELİNDEN ALMIŞ İNSANLARA KARŞI HUKUKEN NE YAPABİLİRİM ,TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN...
|