Mesajı Okuyun
Old 03-09-2008, 09:48   #29
uye8490

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Nur Deniz
Zamanında kadılar dönemin en yüksek maaşını alırmış.Rüşvet alan için de veren için de hezeyandır yanlıştır bana göre. Ama hak ve adalette çalışan herkesin ücreti yüksek olmalı. Hakim, savcı, avukat, memur farketmez.Bence bir bakandan bile yüksek olmalı..

Nasıl gerçek adalete asla paha biçilemezse....

Bu işin temeline bence gelir adaletsizliğini koymak bizi büyük bir yanılgının kucağına düşürür.
Birileri ,bilerek ve isteyerek yanlışı seçiyorsa,hakkı olmayana bilerek ve isteyerek talip oluyorsa bunun sebebi kesinlikle "emeğimin karşılığını zaten alamıyorum" düşüncesi olamaz.

Emeğinin karşılığını alamadığını bilen insan bunun sebeplerini bulup irdeledikten sonra "ne yapabilirim" sorusuna cevap bulmaya çalışır.

Bunun için yasalarla kendisine tanınan hakları kullanabileceği gibi yasalarla kendisine tanınmayan hakların tanınması ,bu hakların yasal bir güvenceye kavuşturulması için mekanizmayı zorlar.Emeğinin karşılığını alamayan insan için bu zorlama süreci meşrudur ve er geç kişiye yasalarla korunan bir takım hakları kazandırır.

Ama bir insan hele de kamu görevlisi hakkını alabilmenin yolunu başkasının hakkını gaspetmekte görürürse....Kendisine ait olmayanı gaspetmeyi ,çalmayı ,hiç bir ihtiyaç meşrulaştıramaz bence.
"Yanlış" her koşulda yanlıştır.