Mesajı Okuyun
Old 02-09-2008, 14:01   #3
avenginakbaba

şu bilgi işinize yarar mı bilmiyorum.

(a) eski evliliğini türkiye'de de nihayete erdirmek için tyanıma talepli dava açması gerekir. tanıma talepli dava açarken, hem (a) nın hem de eski eşinin vekaletnamesi gerekecek,
eski (alman) eşin vekaletnamesinde, boşanacağım eşin benim soyadımı kullanabilir, ibaresi geçer ise, siz de tanıma talepli davayı açarken evliliği dolayısı ile kazandığı soyadını kullanmasını talep ederseniz, vekil edeniniz danimarkalı ile evlendiği tarihteki soy adında kalacaktır. bu ne kadar işinize yarar bilmiyorum...

başka bir yöntem ise çok hukuki olmamakla beraber,
mevcut eşinden boşanması, eski eşi ile olan boşanma kararını türk mahkemeleri önünde tanıtması ve mevcut eşi ile yeniden evlenerek bu evliliği türk konsolosluğuna bildirmesi olacaktır. mevcut evliliğini türk makamlarına bildirmediğiğ için, eski eşinden boşandığı davanın türk mahkemelerinde tanınmasında herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

bunun haricinde, tanıma teknik manada bir hukuk davası olmayıp şekli bir dava olduğundan, davacının vekaletteki ve nufus kaydındaki soyadının farklı olması tanıma talepli davanızın reddedilmesi manasını doğuracaktır.