|
|
|
|
arkadaşlar çok acil olarak yardımınızı istiyorum.bir iş davasında davacı işçi vekili kıdem-ihbar-fazla çalışma-yıllık ücretli izin vs. çok küçük bir meblağ isterken bilirkişi işçinin hakkının yaklaşık 100.000,00 ytl olduğunu belirtince işçi vekili ıslah ile bu miktarı talep etti.şimdi bu rakamın bir kısmını zamanaşımı def'iyle reddetirebiliyorum ama kalanı için ne yapacağımı bilmiyorum.iş davalarında ıslah olamayacağına ilişkin ya da anlattığım bu duruma özgü bir yargıtay kararı veya bildiğininz başka bir hukuksal yol var mı?acil olduğunu yenilemek istiyorum.şimdiden teşekkürler.
|
|
 |
|
 |
|
İş davalarında da ıslah yapılabilir, ancak ıslah ile ilgili hükümleri incelediğinizde göreceğiniz üzere; "HUMK Madde 86 - Islah eden taraf bu tarihe kadar olan dava masrafiyle diğer taraf için - takdir olunacak zarar ve ziyanı davada mahküm olmuş gibi derhal mahkeme veznesine vermeğe mecburdur. Aksi halde ıslah yapılmamış addolunur." demektedir. Bu hususta ıslaha itiraz ederseniz, mahkeme bunu dikkate almasa dahi Yargıtay tarafından kararın bozulduğunu biliyorum. Size bu konuda bir karar göndermek isterdim ancak bende de henüz yok. İyi çalışmalar.