Mesajı Okuyun
Old 21-08-2008, 00:36   #1
melis aksu

 
Varsayılan emekli sandığı ve ssk hizmet sürelerinin birleştirilmesi ACİL!!

Değerli Üyeler,

Memur olan eşin görevde bir yılının dolmasının ardından eşinin ssk lı olarak iş sözleşmesiyle özel bir kurumda çalıştığı şehre tayin isteyebilmesi için, ssk lı olarak çalışan eşin son 2 yılda toplam 360 gün sigortalı olarak çalışıyor olması gerekiyormuş.
Fakat , ssk lı olarak çalışan kocanın sigortalılık gün sayısı 360 günü doldurmamaktadır. Öğrenmek istediğim konu kocanın yedek subay olarak, yani emekli sandığına bağlı olarak geçirdiği sigortalılık süresi ssk lı sigortaılık süresiyle birleştirilip gereken süre sağlanabilir mi?

Yaptığım araştırmalara göre; kamu kurumları arasında memur ve daha sonra işçi statüsünde çalışanların süreleri kıdem tazminatı açısından birleştirilebiliyor. FAkat kamu ve özel kurumlar arasında böyle bir birleştirme imkanına rastlamadım.

Aksi halde kocanın yedek subay okulunda geçirdiği süreyi borçlanıp primleri ödeyerek sigortalılık süresini uzatması mı gerekecektir? Ayrıca bu uzatma kıdem tazminatı, erken emeklilik açısından geçerli olsa da , tayin isteme için gereken sürenin uzatılmasında işe yarayacak mıdır?

Konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan hukukçuların acil yardımlarını rica ediyorum. Başvuru için süre kısıtlıdır.

Teşekkürler, saygılarımla.