Mesajı Okuyun
Old 16-08-2008, 13:26   #1
alev

Varsayılan Kİra Ve Tahlİye -acİl

SAYIN MESLEKTAŞLARIM MERHABA
Aşagıda anlatacağım konu ile ilgili olarak bana yardımcı olmanızı talep ediyorum
ŞÖyle ki
Müvekkilimin bir taşınmazı var, müvekkilim yurt dışında olduğu için, arkadaşına bu taşınmazı kiraya vermesini söylüyor, arkadaşı da bu taşınmazı kendi adına kiraya veriyor, kira sözleşmesini kiralayan olarak imzalıyor, müvkkilim tarafından adama verilmiş olan geçerli bir vekaletnamede yok.
Daha sonra kirayan sözkonusu kira bedellerini ödemiyor.
Kiralayan, kira kontratı uyarınca avukatı aracılı ile kiracıya icra takibi yapıyor ve kiracı icra takibine itiraz ediyor ve diyor ki kiralayan asıl malik değil, ben kiralarımı asıl malike ödüyorum...Tabi ki kiraların asıl kiracıya ödendiği yok.
Yani kira sözleşmesi uyarınca kiralayan malik değil
Müvekkilde ödenmeyen kira bedelleri ve tahliye istiyor.
Şimdi sorularım
1-Kiralayanın yapmış olduğu kira sözleşmesi uyarınca kira bedellini malik olarak isteyebilirimiz.Kira kontatı uyarınca malik olarak icra takibi ve tahliye isteyebliri miyiz
2-Yeni bir icra takibi mi yapmalıyız ya da kiralayan tarafından açılmış olan icra takibine mi devam etmeliyiz
3-Açılmış olan icra takibine kiralayan adına mı devam etmeliyiz
4-Yeni bir icra takibi açar isek borçlu mükerrelik iddiadında bulunabilir mi
5-Kira sözleşmesi malik tarafından yapılmadığı gerekçesi ile icra takibi ve tahliye isteyemiyorsak, malik olarak ödenmeyen kira bedellerini tahsili ve tahliye için ne yapmalıyız, ne davası açmalıyız
6-Müvekkil kiralayana elden bir vekaletname verse ya da noterden bugün tarihli vekaletname verse geçerli olur mu- ama kiralayan yetkili ve vekaleten değilde kendi adına imzalmış sözleşmeyi-
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Av.Alev