 |
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
135YTL bir ifade için çok para. Bugün inşaatta çalışan işçi 8 saat çalışıp 30-40YTL yevmiye alıyor. Çok büyük haksızlık bu... Bence biz avukatlar adaleti savunan kişiler olarak CMK ücretlerinin düşürülmesini talep etmeliyiz. |
|
 |
|
 |
|
Neden işin sadece parasal boyutuyla ilgileniyorsunuz.
Ben, CMK kapsamında yapılan işler karşılığı avukata ödenen paraların verilen emeğin karşılığı olamayacağını biliyorum.
Emeğimi karşılamadığına inandığım ücretin düşürülmesini talep etmek benim kendi emeğime ve giderek onuruma yabancılaşmamı ve sahip çıkmamamı getirir.
Sosyal hukuk devletinin olmazsa olamazlarından olan "güçsüz yurttaşın, yargılama esnasında savunma olanaklarından mahrum bırakılmama" hakkını savunmak ,kendi emeğimizi dışlamayı gerektirmez.
Aksine kendi emeğine kendi onuruna sahip çıkma yetisi olan avukat ancak başkalarının da hakkını hukukunu savunabilir.