Konu
:
izale-i şüyu davası sonucunda satış
Mesajı Okuyun
08-08-2008, 15:16
#
8
Av.Suat Ergin
Alıntı:
Yazan
Av.Şehper Ferda DEMİREL
Değerli meslektaşım,
Davacı talep ETMEMİŞ OLSA DAHİ; taksimi mümkün olan bir taşınmazla ilgili olarak satış kararı YASA GEREĞİ verilemez. Taksim mümkünse, satış mümkün değildir. Taksim mümkün değilse, satış gündeme gelir.
..
Sayın Demirel,
Tesadüfen okuduğum bu forumda alıntısını yaptığım mesajda kafamı karıştıran bir husus var. Sanki davacı ve davalı/lar "taksim" talep etmeseler dahi (Yasa gereği) hakim re'sen ve öncelikle taşınmazın "taksim" edilip edilmeyeceğini araştırmak zorundadır, şeklinde anladım. Doğru mu anlamışım.
Alıntı:
Yazan
avukat152
Sevgili meslektaşlarım,
Müvekkillerimin çok hisseli bir gayrimenkullerindeki ortaklığın giderilmesi için izale-i şüyu davası açılmış. Keşif aşamasından sonra müvekkilim ve diğer davalılar gayrimenkullerin satışından ziyade kendi paylarının bölünmesini istediklerini belirttiler.
Sayın avukat152,
Dava dilekçesinde harca tabi değer olarak hangi miktar gösterilmiş ve ne kadar harç yatırılımıştır.
Av.Suat Ergin
Üye Kimliği
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Suat Ergin İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın