08-08-2008, 12:10
|
|
|
genç avukatlar için CMK ile gelen davalar onlar için bir tecrübe kaynağıdır. Yoksa biz genç avukatlar nasıl ceza davaalrını öğrenebiliriz ki. Ama şunu da düşünmek gerekir evet avukatlık mesleği denildiği gibi adaleti sağlamaya çalışan adaletin ayaklarından biridir. Fakat ülkede o kadar yolsuzluk ve haksızlık var ki avukatlar bile gün geliyor bu haksızlıklara maruz kalabilmektedir. Sadece adalet bizim çabalarımızla sağlanamamaktadır. O yüzden biraz da işin ekonomik yanını düşünmek gerekiyor diye düşünüyorum. Ve CMK kurumunu YTL olarak düşünenlere hayrete edenlere bende hayret ediyorum. Çünkü biz de insan olarak geçimimizi sağlamak ve ayakta kalmak zorundayız ve bu sebepten CMK ücretleri bu etapta hiç de reddedilecek bir gelir kaynağı değildir. Kaldı ki zaten avukat tutabilecek durumda olanlar zaten CMK da ilk etapta avukat yardımı alsalar bile sonrasında kendileri avukat tutmaktalar veya hiç CMK için görevlendirilme olmadan kendi avukatlarını çağırmaktalar.Eğer CMK lara sınır getirilirse, ülkemizdeki ceza avukatlarının istediği ücreti düşününce, bir çok insan avukat tutamayacak ve i kendilerini müdafa etmek durumunda kalacak ki o zaman daha çok hak kaybına uğrayacaklardır. Çünkü bu insanlar kanunları bilmemekte olup nasıl nerde ne şekilde davranacaklarından bi haberlerdir. (Bu söylediklerim suç işlemeyi meslek haline getirmeyenler içindir. Çünkü onlar zaten ne konuşmaları gerektiğini gayet iyi öğrenmişlerdir.)
O yüzden CMK kurumu her suç için olmalı ve bu sınırlama kalkmalı diye düşünüyorum.
Ayrıca bilindiği üzere ülkemizde bir çok hukuk fakültesi açıldı ve ortada o kadar çok avukat veya hukuk mezunu varki bunların bi şekilde geçimini sağlamaları gerekmekte ve kendilerini yetiştirmeleri de ayrıca. Ben genç bir avukat olarak CMK lar olmasaydı bu kadar çok ceza davasına giremeyecek, bu davalar hakkında yeterli bilgi ve tecrübe sahibi olamayacaktım. Ayrıca CMK lar sayesinde ayakta durabildim de demekten hiç çekinmiyorum. Çünkü bunu söyleyene değil söyletene bakmak gerekir.
|