01-08-2008, 15:42
|
|
|
iş sahibinin haksız azli ve vekalet ücreti
Müvekkilim tarafından hiç bir gerekçe olmadan azledildim. Dava konusu, dolandırıcılıkla ilgili ve vekaletnameyi aldığımda müvekkil tutuklu idi. dosya halen soruşturma aşamasında ve iddianame hazır değil. müvekkille dosyayı takip etme konusunda anlaştık ve süresi içinde tutuklanmasına itiraz ettim. itirazım reddedildikten kısa bir süre sonra müvekkil savcı tarafından tahliye edildi. kendisiyle herhangi bir sözleşme yapmadık. ancak haksız olarak azledildiğim için asgari ücret tarifesinde yazılı vekalet ücretine hak kazanıyorum ve bunu takibe koymak istiyorum. vekalet ilişkisinin devamı esnasında görevin her türlü gereğini yerine getirdim.
sorum şu: takibi, asgari ücret tarifesine göre başlatacağım ancak tbb nin çıkardığı mı yoksa ankara barosunun çıkardığı tarifeye göre mi yapacağım bilemiyorum. ayrıca tarifelerde soruşturma aşaması ve ağır cezalık işler için farklı ücretler öngörülmüş; anlaşma davanın tüm safhaları içindi. itirazın iptali davası gündeme gelirse anlaşmanın bu şekilde olduğunu tanık ifadeleri ile ispat edebilir miyim? bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi çalışmalar...
|