28-07-2008, 09:45
|
|
|
|
|
|
|
Pek tabi ki kıdemli bir avukatla, yeni bir avukat arasında bir takım farklılıklar olacaktır, hatta olmalıdır. Aksi bir düşünce bu defa bu işe yıllarını veren meslektaşımıza haksızlık olacaktır.
|
|
 |
|
 |
|
Sn. Meslektaşım,
Bunun aksini iddia edenler olduğunu zannetmiyorum. Ancak takrar belirtmek isterim ki, mevzuatta avukatlar arasında farklılık yaratılması, ayrıcalık olarak görünen ve algılanan değişiklikler yapılmasını kabul edemiyorum.
Bu yapılacaksa o zaman şunların da yapılmasında bir sakınca olmayacaktır:
-Asliye Ticaret Mahkemesinde duruşmalara girmek için meslekte en az 5 yılı doldurmuş olmak...,
-Ağır Ceza Mahkemelerinde duruşmalara girmek için meslekte en az 5 yılı doldurmuş olmak...,
-Yargıtay'da duruşmalara girmek için meslekte en az 10 yılı doldurmuş olmak...,
Bence müstehzi olmaktan ötemeye gidemiyoruz.
|
|
|
|
Zira hukuk fakültesi 4 yıl ve 1 yıllık staj sonrasında rahatlıkla avukat olunabiliyor. Bunu gözönüne alırsak, emin olunki sırf yeşil pasaport alabilmek için sonradan hukuk fakültesini okumak isteyen kişiler dahi olabilecektir.
|
|
 |
|
 |
|
Sırf yeşil pasaport almak için bu kadar sıkıntıya katlanabilecek insanlar olduğunu zannetmiyorum. Kaldı ki, malesef yeşil pasaport sahiplerine dahi vize uygulamayan ülke neredeyse yok.
Ancak sizin mantığınızdan yola çıkarak şu da söylenebilir:
-Sırf üstü, çantası ve bürosu aranmasın diye 4 yıl hukuk fakültesi okuyup üstüne 1 yıl da staj yapanlar olacaktır. Öyleyse avukatların üstünün aranmayacağı kuralında da değişiklik yapalım. Ne dersiniz?
 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Derya Konak |
 |
|
|
|
|
|
|
Sayın Karaca.
Benim mesajım genel olarak mesleğe yöneliktir.Ben de neden kendinize çıkarım yaptığınızı anlayamadım.
Bütün mesleklerde derece,kademe,aşama ve mertebeler vardır.Pratisyen hekim ile cerrah hekim arasındaki fark gibi.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Konak,
Her meslekte kıdem vardır, bu konuda haklısınız ve tekrar söylemek isterim ki aksini de iddia etmiyorum. Ancak benim söylemek istediğim, bu kıdem farkının avukatlık mesleğinde ayrıcalık yaratmayacağıdır. Pratisyen hekim ile genel cerrah arasındaki fark avukatlık mesleğinde stajyer avukat ile avukat arasında vardır. Ruhsatname almış iki avukat arasında böyle bir fark yoktur.
Pratisyen hekim, genel cerrah gibi ameliyata giremez. Stajyer avukat da çoğu mahkemede duruşmaya giremez. Ancak avukat olunduğu andan itibaren her avukat, bir diğerinin yaptığı işi rahatlıkla yapabilir.
Saygılarımla
Av. Fatih KARACA
|