Mesajı Okuyun
Old 22-07-2008, 16:51   #77
av_sibelll

Karar

Sayın İhsan Yıldırım, güzel bir noktaya değindi. Televizyonlarda magazinel görüntülerde de insanlar, açık seçik bir halde yer alıyorlar hatta bunu hapis cezasına çarptırılan Köse gibi bilmeden değil bilerek yapıyorlar. O insanlar hakkında hiçbir işlem yapılmıyor, yapılması da gerekmiyor zira. Ancak bu kişi yurdum insanı olunca denildiği üzere anlaşılamayacak şekilde, yurdum insanı 5 ay hapis cezasına çarptırılıyor.
Ayrıca forumda da belirtildiği üzere sorun insanların kendilerine ait olan kısmı bilerek veya bilmeyerek gösteren kişlerin değil bu görüntülerle kafalarında birşeyleri uyandıran insanlarda. Bir yerleri gözüken veya bilerek bu yönde kıyafte giyerek hareket eden insanlar kafalarında cinselliği aşmış insanlardır.Ama bu yönde tahrik olan insanların aklı demekki her zaman oradadır. Asıl sorun bu insanlardır ve bu insanların eğitilmeleri şarttır.
O zaman plajlarda insanlar mayo ile dolaşırlar iken sürekli olarak TCK 225 md. yi ihlal etmektedirler. O zaman bu insanlara da 5 ay ceza verilmesi için herkesi suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum!
Kaldı ki hapis cezasına çarptırılan kişi, güvenlik görevlilerince sözlü tacize uğramış, mağdur konumunda olması gerekirken sanık durumuna düşmüştür. Bu da işin ilginç bir tarafıdır.
Bir avukatın dosyadan vekaletsiz fotokopi çektiremeyeceğini bütün meslektaşlarım bilirler, ancak bu demek değildir ki 'vekaletin yok o zaman dosyayı da inceleyemezsin' Avukatlar vekaletnameleri olmasa bile dosyayı inceleyebilirler. İncelemenin ne şekilde olacağı beli değildir. Kanunda hakimler bir yasa açık olmadığı zaman takdir yetkilerini kullanırken biz avukatlar neden kullanmayalım ki! Kaldı ki biz dosyayı incelerken kullandığımız takdir yetkimizle sadece not alıyoruz hakimler gibi birisi hakkında hüküm tesis etmiyoruz. Kalemde avukata not aldırmayan ve hatta aldığı notu elinden almaya çalışan memurların yaptığı üzerlerine vazife olmayan işi yapmaktan ve abestle iştigal etmekten başka bir şey değildir. Onları asıl işleriyle meşgul olmaya davet ediyorum. İyi çalışmalar