Mesajı Okuyun
Old 22-07-2008, 12:21   #76
Av. Muzaffer ERDOĞAN

Varsayılan Dekolte elbiseyle balık tutmaya ceza

Hala anlaşamadığımız bir nokta var.

Benim tartışmayı çekmek istediğim nokta bizim sınırlarımız nedeni ile başka insanları sınırlamak konusundaki haklılık.

Sn. Neslihan'a %100 katılsam bile bu sayın Neslihan'ın haklı olduğu, ona hakverdiğim anlamına gelmeyecektir. Çünkü gerek estetik gerek diğer gerekçeler kendi düşüncesinden veya benim düşüncemden kaynaklanmaktan öteye gidemeyecektir. Ben de benim düşüncelerim nedeni ile başkalarının yaşamına sınır koymanın ne derece doğru olduğunu tartışmaya çalışıyorum.

Gelelim çıplaklık meselesine;

Ben giyinik insanın daha estetik olduğunu düşünüyorum. Zaten biz istesek de istemesek de bir zorunluk getirilmediği sürece insanlar giyineceklerdir. Çünkü doğa koşullarına karşı korunmak isteyeceklerdir. Bu kaçınılmaz. Tek fark insanlara giyinmeyi yasaklamakta ortaya çıkabilir ki ona da en az bu kadar şiddetle karşı çıkarım.

Sorun insan yaşamına sınırlama getirirken bunun haklılık temelini tartışabilmekte. Sizin veya benim bakış açım, duygularım bunun bir temeli olamaz. Toplum böyle istiyor da bir gerekçe değildir. Bu toplumun ne istediği konusunda sizin ya da benim yargımın dışında hiç bir maddi gerçekliğe dayanmayan bir ifadedir. Kaldı ki toplumların da değiştiği, değer yargılarının farklılaştığı unutulmamalıdır.

Saygılar.