Sn. Demirel;
Ben yeterince açık olarak düşüncemi savunduğumu düşünüyordum. Sanırım yeterince açıklıkla anlatamamışım.
Sayın Konak Anayasa'da çıplak gezme özgürlüğü yok dedi. Ben de tanınan özgürlüklere mi, konulan yasaklara mı göre davranacağım ikisi çok farkeder dedim.
Bir hukukçu olarak insan bir hak iddiası ile karşınıza geldiğinde nasıl düşüneceksiniz?
1- Kanunlar böyle bir hakkı tanımamış, bu nedenle kullanamazsın.
2- Ysaklayan bir hüküm yok, kullanabilirsin.
Benim bakış açım 2. sine uygun. Oradaki ifadem Sn. Konak'ın Anayasa'da böyle bir hak tanınmamıştır şeklindeki ifadesine karşılık olarak böyle bir yasak da getirilmemiştir şeklinde idi.
Siz tartışmaya yani bir boyut getiriyorsunuz.
Aynı soruyu yeniden soruyorum. Benim hakkımın sınırı bana ne yapabileceğimin belirtilmesi ile mi sınırlı, ne yapamayacağımın belirtilmesi ile mi? İKİSİ ÇOK FARKEDER.
İnsanlar yasalara uymak zorundadır?
Gandi binlerce insanı tren raylarının üzarina yatırdı ve tren yüzlerce insanı kestikten sonra durdu. Ama durdu.
Aslında başka örnekler de verebilirim de Konyalı'dan korkuyorum. İkide bir bu siyasi mesajdır diye mesajlarımı kesiyor.
İnsanlar yasalara ne kadar uymak zorundadır?
Bir insanın bir hukuk kuralını Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi o kuralın dışına çıkmak değil midir?
Şu anda taksilerde sigara içme yasağı ne kadar başarılı?
Bir de yaşamımıza bakalım:
Bir manken arabaya binerken her tarafını gösterir onun adı frikik'tir. Tüm magazin basınında yer alır
Dalikanlımız atletvari bir tşörtle gezer. Bu haktır.
Fethiye de bir sürü üstsüz vardır. Bu doğaldır. (Ben 10 yaşlarını aşmış bir kızı altsız da gördüm)
Burada nasıl bir yargıya varacağız? TCK Fethiye'de ayrı Ankara ve İstanbul'da ayrı mı yorumlanır diyeceğiz?
Benim buradaki tartışmam hukuk kuralları başkasına uygulansın ben uymam şeklinde değil. Ben uymayacağım bir hukuk kuralı varsa uymam ve bedelini de öderim. İnsanlar da zaten bunu yapıyorlar. Her hukuk kuralına uymak zorunda olduğumu düşünmüyorum.
Bir de şöyle düşünelim.
Bir insan başka bir insanın çıplak dolaşmasından neden rahatsız olur?
Beni hiç ilgilendirmiyor.
Toplumsal veya kişsel zararı açıklayabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla.