Mesajı Okuyun
Old 15-07-2008, 22:19   #4
Av.Svg

Sözkonusu davanın aynısını ben de şahsıma ait araç için açmıştım. Davam sonıçlandı. Tüketici mahkemesi, aracın ayıpsız misliyle değişimine karar verdi. Başından beri aracın ayıpsız misliyle değişimini talep etmem ve taleple bağlılık ilkesini savunm ve mahkeme kararının da bu yönde olmasına rağmen, şu anda araç 2006 model olduğu için ve davalı tarafın elinde 2006 model olmadığı için Sn.Hakan Coşkun'un da belirttiği gibi İ.İ.K madde 24 uyarınca işlem yapmam gerekiyor. Bunun için icra müdürlüğü tarafından atanacak bilirkişi tarafından araç için kıymet takdiri yapılacak ve bu bedel üzerinden faizsiz şekilde ücreti alacağım. (Faiz konusundaki olumsuzluk her ne kadar kafamı karıştırsada aksi yönde bir bilgiye ulaşamadım.) Açıkçası süreci daha fazla uzatmak istemediğim için karşı tarafın avukatlarıyla bir miktar üzerinde uzlaşma yoluna girmeyi düşünüyorum. Tabi temyız dilekçesine karşı cevaplarımda aracın 2008 modelıyle değişimi için yaptığım tüm ısrarlara rağmen yargıtayın bu hususu aydınlatmadan kararı direk onaylaması aracın ayıpsız ve yeni modelini alabilme şansımı oldukça düşürdü. Umarım bu bilgiler davanızın ilerleyen safhaları için faydalı olur.