Mesajı Okuyun
Old 15-07-2008, 13:41   #12
duyurucu1

 
Mutlu

Alıntı:
Yazan Av. Mikdat BAYSAL
Saygıdeğer meslektaşlarım yazacağım soru 17 yıllık meslek hayatımda duyduğum ama yaşamadığım br olay bu nedene hukuka değil yargıya güvenimi yitirmek üzereyim.
''Balık kokarsa TUZ var TUZ koktu ne yapacağız'' saygılarımla

Sevgili Avukat Mikdat Baysal,

Kızgınlığını ve duygusal tepkini anlıyorum.Zaman zaman yargıdan çok yanlış ve kurallara açıkça aykırı kararlar maalesef çıkabiliyor.Bunun çok çeşitli nedenleri var.Eleştirebiliriz.tartışabiliriz.Ve hatta kesinleşmiş yargı kararlarını dahi dosya numaraları ve hatta mahkeme adı verilerek tartışabiliriz.Ve hatta mahkeme adıda açıkça zikredilerek tartışılsa çok da iyi olur.Böylece hakimler kararlarının tarışıldığını görür ve belki biraz daha kurallara uygun kararlar oluştururlar.

Ancak sistem hakimlerin verdiği kararların kesinleştikten sonra kurallara uygun olduğu varsayımı üzerine kuruludur.Yani tuzun kokmayacağı varsayımı üzerine kuruludur.Balık kokabilir.Tuzlarız.Balık bir daha kokabilir.Yine tuzlarız.Ama tuz kokmaz!Eğer tuzun koktuğu,kokabileceği düşünceleri varsa ve bu düşünce topluma egemen olmuşsa artık orada düzen intizam olmaz.Kaos olur.Orman kanunu olur.Anarşi olur.Gücü yeten yetene olur.

Ben çok ciddi olumsuzluklara rağmen hakimlere güveniyorum ve inanıyorum.Tuzun kokmadığına inanıyorum.Kokmayacağına da inanıyorum.

Selam ve sevgiyle kalın.

Sanık avukat
Duyurucu1