Mesajı Okuyun
Old 13-07-2008, 00:37   #47
Av. Muzaffer ERDOĞAN

Varsayılan Dekolte elbiseyle balık tutmaya

Sn. Konak;

1- Açıkladığınız çerçevede evde çıplak dolaşmanın da hakılılığı yoktur.

2- Neden benim özgürlük sınırım sizin anlayışınıza göre belirleniyor? Bana yasa kurallarını vermeyin, o yasa kurallarını ben koymadım ve eleştirmek hakkına sahibim. Neden sizin özgürlük anlayışınız, benim anlayışıma veya sınırlarıma göre belirlenmiyor da ben sizin yargılarınıza uymak zorunda kalıyorum?

İnsanların yarısı bir yapıya diğer yarısı ise diğer yapıya sahiptir. Sokakta bir insanı gördüğünüzde nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlarsınız. Bunun için çıplak gezmesine ihtiyaç yoktur. Siz tahrik olmak istedikten sonra saçından da, kalçasından da, yürüyüşünden de veya başka bir nedenle tahrik olabilirsiniz. Bir insanı hangisini saklamaya zorlayacağız, neden?

Duyduğuma göre Hindistan'da hala insanlar tuvalet ihtiyaçlarını sokağa çömelerek giderebiliyormuş.

Biz karşı çıksak da çıkmasak da insanlar soğuktan ve güneşten korunmak için giyineceklerdir. Benim karşı çıkışım doğal bir ihtiyaç olan giyinme olgusunun bir zorunluk haline getirilmesidir. Bunun da demokrasi ve özgürlüğün, toplumsal yaşamın bir unsuru olarak ifade edilmesidir.

Örneğin dünyanın ilk kanalizasyon teşkilatı olan efeste tuvaletler açık alanda ve yan yana. İnsanlar ihtiyaçlarını giderirken sohbet de ederlermiş. O insanlar tahrik olmuyor da bu insanlar niye tahrik oluyor? Veya onlar niye bu kadar edepsiz de biz böyle edepli olduk?