10-07-2008, 13:38
|
|
|
Kamulaştırma irtifakı
Merhabalar,herkese selamlar.Sorum şu,müvekkilin arazisinden tedaş elektrik teli geçirmiş.Bedele yönelik dava açmış,müvekkile tebligat yapmadan karar verilmiş.Bizde bu yönden ve bedel yönünden temyiz etmiştik.Aynı zamanda da idarece yatırılan parayıda çektik.Karar bozularak döndü.Bugün duruşması oldu.Ben duruşmada,bozmaya uyulmasını ve yargılamaya devam etmek istediğimizi beyan ettim.Yani idarenin uzlaşma aşamasında bize tebligat çıkartmamış olmasına itirazımız olmadığını beyan ettim.Ve hakim bana yokluğumuzda yapılan işlemlere ve bilirkişi raporuna karşı diyeceklerimizi bildirmek üzere süre verdi.Şu anda adeta içim içimi yiyor.Acaba yanlış mı yaptım diye.Yoksa,uzlaşma aşamasında tebligat yapılmamış,dava şartı olmadan dava açılmıştır.Davanın Reddini talep ediyorum mu demeliydim.Şöyle düşündüm böyle dersem dava red olur ve ya tedaşın bu şartı yerine getirerek yeniden dava açmasını bekleyecek yada kamulaştırmasız elatma davası açmak zorunda kalacaktık.Madem bu aşamaya gelinmiş devam edelim tekrar keşif isteyip rapor aldıralım diye düşündüm.LÜTFEN arkadaşlar bana cevap yazın zira sabaha kadar içim içimi yiyecek.Herkese teşekkürler.İyi çalışmalar
|