Mesajı Okuyun
Old 09-07-2008, 13:32   #5
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan duyurucu1
Müvekilimin elinde mahkeme kararı var.Tapuya gidiyor diyor ki”Ey tapu işte mahkeme kararı.Ben kocamdan boşandım.Kocamın üzerine kayıtlı olan zemin kattaki 1 numaralı bağımsız bölüm üzerine aile konutu şerhi koyunuz.Bir de mahkemenin verdiği karar uyarınca taşınmaz üzerine oturma hakkı(sükna hakkı)tesis ediniz”

Tapu diyor ki “Dur bakalım önce bu taşınmazın üzerinde X maliyesi ile Y maliyesinin haciz şerhi var.Onlara bir soralım bakalım bu aile konutu şerhi koyma meselesi ile sükna hakkı tesisi meselesine ne diyorlar.”

Yazılar yazılıyor.Postaya atılıyor.Ve gelen cevap”Hayır biz bu hakların tapu siciline şerh edilmesine muvafakat etmiyoruz.6183 sayılı Taşınmazı da Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun uyarınca sattıracağız.”

Tapu da diyor ki” duyurucu1’in sayın müvekkili ,maalesef mahkeme kararındaki taleplerinizi yerine getiremiyoruz”

Müvekkil kadın şimdi soruyor:Ben ne yapacağım?.Üç çocuğumla sokakta mı kalacağım?

Sahi sizce müvekkil ne yapsın?Ne önerirsiniz?


Tapu memuru mahkeme kararının doğruluğunu tartışamaz. Kararda yazılanları aynen uygulamak zorundadır. Aksi takdirde suç işlemiş olur. Kararı beğenmeyen diğer ilgililer(Olayda vergi daireleri)yasal haklarını kullanmakta serbesttir.

Ben müvekkilinizin yerinde olsam TCK 257 inci maddeyi iri puntolarla dilekçeme yazar, yanıtını da yazılı olarak beklerdim.