Mesajı Okuyun
Old 06-07-2008, 10:18   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Konuk;

Anlattığınız olayların, evlilik birliğini çekilmez hale getirmesi halinde bir boşanma davasının konusu olabilecektir.

Kendi kusurunuz olmadığı , eşinize her açıdan destek olduğunuz ve aile birliğinin size yüklediği sorumlulukları yerine getirdiğiniz halde,eşinizin uzlaşmaz tutum ve davranışlarını sürdürmesi halinde boşanma sebebi vardır denilebilir.

Eşinizin fiili ehliyeti olup olmadığı da tartışılabilecektir.

Eşinizin salt ruhsal rahatsızlığının bulunması sebebi ile değil; KUSURU ile aile birliğini çekilmez hale getirmesi gerekmektedir. Ortada haklı bir sebebi yokken, size hakaret etmesi, en küçük şeylerden tartışma çıkarması, size psikolojik ve ya fiziki eziyet eder duruma gelmesi vb...

Evlililğiniz 1 yılını doldurduğu için her ikinizin de boşanma ve mali ve hukuki sonuçları üzerinde anlaşmanız halinde anlaşmalı boşanma yolu ile bir celsede boşanabilirsiniz.Bunun için boşanma protokolü yapmak doğru olur.

Eğer eşiniz boşanmak istemiyorsa, açcağınız bir boşanma davası içinde; nafaka, maddi ve manevi tazminat taleplerinde bulunabilirsiniz.

Boşanma davası açılmakla, tedbir nafakasına hükmedilebilecektir. Boşanma kararı kesinleşmesinden sonra yoksulluk nafakası olarak devam edebilmesi için talep edilmesi ve yoksulluğa düşüleceğinin ispatı gerekir.

Maddi tazminat talep edebilmek için kusursuz ve ya daha az kusurlu olmak gerekmeketedir.Manevi tazminat alabilmek için de kişilik haklarınızın saldırıya uğramış olması gerekmektedir.(Hakaret, aldatılma, fiziki şiddete maruz kalma...)

Bizler buradan kabataslak yanıtlar vermek durumunda kalmaktayız. Fiili durumunuzu mutlaka bir meslektaşımızla birebir görüşüp hukuki destek alarak değerlendiriniz.

Maddi durumunuz elverişli değil ise, bulunduğunuz il barosundan tarafınıza avukat tayin edilmesini talep edebilirsiniz.

Saygı ile.