Mesajı Okuyun
Old 23-06-2008, 12:17   #1
duyurucu1

 
Kitap Bir savcı ve bir tane de hakim aranıyor!

CMK.231/4 “Hüküm fıkrası ayakta dinlenir”de kim ayağa kalkar kim kalkmaz?Ortada fiili bir durum var.Savcılar bu maddeye uymuyorlar.O zaman CMK231/4’e bir cümle ekliyorum.İşte ek cümle:”Savcı hariç”Böylece Savcıların hüküm fıkrası açıklanırken ayağa kalkmamak suretiyle yasayı ihlal etmeleri engellenmiş oldu.

Yasama organı benim eklediğim bu ek cümleyi kabul etmiyor mu?O zaman ne kadar savcı varsa suç işliyor.Suç işleyen savcılar hakkında da gereken soruşturmanın yapılması için savcıları göreve çağırıyorum.Savcılar hakkında soruşturma açacak bir tane savcı yok mu?

**

CMK.223 (1) Duruşmanın sona erdiği açıklandıktan sonra hüküm verilir. Beraat, ceza verilmesine yer olmadığı, mahkûmiyet, güvenlik tedbirine hükmedilmesi, davanın reddi ve düşmesi kararı, hükümdür" de GD denildikten sonra ardından hüküm geleceğini nereden bileceğiz.

Onun için Hakim şöyle demeli “Türk Milleti adına karar!”Yada şöyle diyebilir:”Türk Milleti Adına hüküm:Bu söz dışındaki GD’ler “Ara karar”dır.

“Hakim Gereği Düşünüldü!” dememeli.Çünkü hakimin gereğini düşünüp düşünmemesi kendisini ilgilendirir.Çünkü “Gereği düşünüldü”ifadesinde bir kişinin düşünme eylemi var.Hakimin düşünme eylemi niçin tutanaklara yazılıyor?Ben de davacı veya Davalı olarak düşünüyorum.Ben de müdafi veya katılan vekili olarak düşünüyorum.Savcı da düşünüyor.Ama bu kadar düşünen adamın düşünmesi tutanaklara yazılmıyorda hakimin düşünmesi neden yazılıyor.

Oysa hakim daha önce düşünmüş veya duruşmayı yönetirken düşünmüş sonunda da karar vermış olabilir. Bu kararını da “Ara karar:”diye açıklayabilir..Bu ara karar tutanaklara yazılmalıdır.

Savcı düşünmüş.Duruşmada da söz kendisine verildiğinde talebini açıklayabilir.”Kamu adına mütalaa veriyorum” diyebilir.Bu mütalaa tutanaklara yazılabilir.

Müdafi düşünmüş ve düşünmesinin sonucunu Hakime“Talep “olarak sunmuşsa bu talep tutanağa yazılmalıdır.

Tanıklar düşünmüş ve olayı anlatmışlarsa anlatımları “ifade olarak” tutanaklara yazılmalıdır.

Ama hakim düşünmüşse düşünmüştür.Bu düşünce tutanaklara yazılmamalıdır.

Eğer hakim “Ara karar “vermişse bu tutanaklara yazılmalıdır.

Duruşmaları buna göre yönetecek,tutanakları buna göre yazdıracak ve CMK’ya benim yazdığım savcıların ayağa kalkmayacağına ilişkin ek cümle ekleninceye kadar savcıları da ayağa kaldıracak bir tane de hakim aranıyor.Yok mu?