Mesajı Okuyun
Old 15-06-2008, 23:54   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı

Türkiye'de bazı özel düzenlemeler dışında dava takibi iç
in avukat zorunluluğu bulunmamaktadır.

Yurttaşların adalete ulaşma konusunda adli yardım için ayrılan bütçe,yine şüpheli ve sanıklar için öngörülen CMK bütçesi yetersiz olup konunun önemi ile doğru orantılı değildir.

Bu nedenle her yurttaş avukat olmadan da dava açabilir veya davalı olabilir.(şikayetçi olabilir ve sanık olarak da duruşmalara katılabilir)

Bir avukat ile temsil edilmemenin ağır sonuçları bu sayfa ve sorduğunuz soruyu fazlası ile aşacak büyüklüktedir.

Yeri geldiğinde bu konuyu yeniden değerlendirmek üzere sorunuza dönersek:

Bekleme süresini kaldırmak istgeyen kadın için aile mahkemesine vereceği dilekçe verilmeli,hakim kararı
ile sağlık kuruluşuna sevk yapılmalı bu kuruluştan hamilelik olmadığına ilişkin düzenlenen rapor yeniden hakime sunulmalıdır.

Uygulamada genellikle ultrasound incelemesi yapılarak sonuca varılmakla birlikte,kanda gebeliğin varlığını gözteren Beta HCG denilen hormon düzeyinin tayini de gebelik için sağlıklı bir değerlendirme yapmaya olanak sağlayacak niteliktedir.

Hatta ultrasaund incelemesinde henüz tespit edilmeye uygun olmayan gebelik gelişimi bu test sayesinde çok daha hassas olarak belirtilebilmektedir.

Diğer yandan kadınlar için evlenme engeli olarak tarif edilen bekleme süresi,bu sürenin gebeliğin olmadığının kanıtlanması şartına bağlanması,gebelik tespit edildiğinde evlenmeye izin verilmemesi ,kadınların muayene ve test yapmaya zorlanması hem kadın erkek eşitliği konusunda bir ayrımcılık oluşturmaktadır.

Boşanmış kadın aleyhinde ve kadınların insan hakları ve kadınların hasta hakları bakımından da ayrımcılık oluşturan bur uygulama Anayasa ve Uluslararası sözleşmelere kanımca aykırıdır.

Bir avukattan hukuki destek almanızı,mali durumunuz elverişsiz ise baro adli yardım servisine başvurmanızı öneriyoruz.