Mesajı Okuyun
Old 13-06-2008, 11:09   #1
Avukat Kamer Akgül

Varsayılan Avrupadaki Vatandaşların Konya merkezli şirketlere yatırdığı paraların geri talebi

Merhabalar arkadaşlar;
Hepimizin haberi vardır bahsettiğim konudan. Dini, propagandalarına aracı yaparak Avrupadaki vatandaşlarımızdan milyarlarca Euroluk para toplayan şirketlerden bahsediyorum. Bu ana kadar bu tür davaları almamakta temkinli davrandım. Para yatıranlar imza attıkları belgelerde kar ve zarar ortağı olarak gözüküyorlar. Para almak için vaktiyle ayaklarına kadar gelinen mağdurlar şu an telefonda bile muhatap alınmıyorlar.

Bana son gelen olayda, dava ve avukatlık masraflarının avukatlık sigortaları tarafından karşılanması sebebiyle, parayı aldıkları 7 yıldan beri müvekkile hiçbir ödeme yapmayan bir şirkete karşı icra takibi ile hukuki işlemi başlatmak istiyorum.

Bu alanda pratik tecrübesi olan meslektaşlarım varsa nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda bana yardımcı olurlarsa sevinirim. Benim müvekkilim KALDERA HOLDİNG A.Ş. isimli şirkete para yatırmış. Kendisine önce bir tahsilat makbuzu verilmiş. Sonra da verilen paranın 147 hisseye denk geldiğini belirten ek bir belge verilmiş. Bu verilerle önce noter ihtarı çekmeyi düşünüyorum. Uyulmaması durumunda icra takibi ile devam etmek istiyorum. Pratik tecrübeleriniz eşliğinde bana tavsiyelerinizi bekliyorum.