Mesajı Okuyun
Old 12-06-2008, 18:50   #2050
Kemal Yıldırım

Alıntı:
Yazan duyurucu1
Hakim,önce gevrek gevrek güldü.Sonra.”Ooo ..duyurucu1”dedi.”yapacak o kadar iş varken,incelenecek o kadar dosya varken,sizin oturup kalkmanızla kaybedecek vaktim yok.otursanız ben hakimliğimden bir şey kaybetmem.Kalksanız da bana terfi nişanı verilmez.Saygısızlık olarak da algılamam.Kaldı ki bana karşı neden saygı gereği ayağa kalkacaksınız ki?Siz okul talebesi misiniz?Bak sen yaşca benden çok büyüksün.Eğer toplumsal geleneklerimize göre eğer saygı gereği ayağa kalkılacaksa benim ayağa kalkmam gerek.Çünkü küçük olan benim.

Oysa bizim yaptığımız işe kendi bireysel özelliklerimizi,sosoyal statümüzü karıştıramayız.Karıştırırsak olmaz.Hani sizin o meşhur sözünüz var ya,avukatlar köle olmadılar fakat köle de kullanmadılar diye.Onun gibi bizler yaptığımız iş gereği kimsenin önünde ayağa kalkmayız,yargılamanın üç ayağını da birbiri önünde ayağa kaldırmayız.Ama yemin ve Türk Milleti adına karar! Diye başlanılan nihai karar istisna”dedi.

Sayın hakime bu olgun ve yerinde düşünceleri için teşekkür ediyor, okurken duygulandığımı i.e.