|
|
|
|
...
Hakim davalı tarafın ne iş yaptığını sordu , vekili devlet memuru olduğunu söyledi.Nerede çalıştığını sorunca avukat bey o anda hatırlamadığını , ancak yazılı şekilde sunabileceğini söyledi.
...
Avukat da el kol hareketlerini bolca kullanarak 'hatırlamıyorum diyorum ya yazılı olarak sunacağım , adam şu anda burda devlet memuru ama hangi dairede ne iş yaptığı beni ilgilendirmez , şu aşamada bu hususun davamızla da ilgisi yok zaten , neden bu kadar üstüme geliyorsunuz?Yani şu anda hatırlayamıyorum hangi dairede olduğunu.Ama sizin için bunu ögrenmek çok önemli ise duruşmaya 5 dakika ara verelim ögrenip bildireyim size'' dedi.
...
Hakim avukatı duruşmada uslubuna dikket etmemekle , müvekkilinin ne iş yaptığını dahi bilememekle suçladı.Avukat bey de hakime neden bu kadar ısrarcı ve aceleci olduğunu anlayamadığını , zaten yazılı olarak bildireceğini söyledi.
...
Sonunda hakim cübbesini çıkardı ara veriyorum , avukat bey gidin öğrenin nerde çalıştığını 5 dakika sonra görüşelim dedi.Avukat da kendisine duruşmanın bittiğini kendisine ara kararla süre verildiğini , hususu yazılı olarak beyan edeceğini söyledi.
...
|
|
 |
|
 |
|
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sözkonusu davadaki meslektaşımız mahkemeye saygı çerçevesinde gereken yanıtları vermiş.
Önemli olan da bu.
Avukatın müvekkili hakkında neyi bilmesi gerektiğine karar verecek olan da yalnızca o avukattır.