Mesajı Okuyun
Old 27-05-2008, 20:54   #1
law in law

Varsayılan tüketici mahkemesi mi genel mahkememi

Sayın Meslektaşlarım. Hepimiz her konuyu bilemeyiz. Kanunu okumak da konuyu anlamaya yetmiyor.
Tüketici tv 'nin 4 kez bozulduğunu tamiratın sonuç vermediğini beyan ederek hakem heyetine yenisi ile değiştirilmesi talepli başvuru yapmış.(para iadesi talep etmemiş) Hakem heyeti öncelikle yenisi ile değiştirme olmazsa para iadesine karar vermiş. Karar üretici ve tüketiciye tebliğ edilmiş.İtiraz edilmemiş.Tüketici ilamın infazı için takip yapmış,talebinde para iadesi istemiş.üretici karar ilam niteliğinde değildir demiş itiraz etmiş itiraz üzerine icra takibi durmuş. Ürün bedeli 950 YTL
Tüketiciye biri akıl vermiş, tüketici asliye hukukda itirazın iptali davası açmış. Neden itirazın iptali açmış onuda anlayamadım. Bu kez de hakim , hakem heyeti kararında yenisi ile değiştirme kararı verilmiş. neden doğrudan para iadesi istediniz ,keşke bir avukata danışşaydınız demiş. Bugün o kişi bana geldi danıştı.
Asıl mesele burda ben bilmiyorum diyemedim.Zira tüketici hakem heyeti kararlarının infazını bilmiyorum. Vekaletname alıp davaya devam edebilirm.Ancak açtığı dava yanlış gibi geliyor. Doğru olanıda bilmiyorum.
İtiraf ediyorum. Ben bu konuyu bilmiyorum.Bilenlerden de yardım istiyorum
Saygılarımla,