24-05-2008, 11:47
|
|
|
iş hukuku 25/II/d ve 84.madde ve yorumlarınız
değerli THS ailesine selamlar.Bire bir karar örneği ve yorum bekliyorum
1-Müvekkilin işyeri kamera kayıtlarında çöp kovasına boş bira şişesi atarken görüntüleri kaydediliyor.Müvekkilin içki içtiği görüntülenmiyor.Dışarda içtiğini daha sonra şişeleri işyerinde attığını kabul ediyor.Bunun üzerine kendisi istifaya zorlanıyor.İstifa dilekçesi veriyor fakat işveren Müvekkilin 18 yıllık kıdeminin 1/5 kadar bir ödeme de kendisine yapılıyor.
2-Müvekkil hemen Noterden bir ihtarla baskı ile alınan istifa dilekçesinin geçersiz olduğunu ve kıdem ve ihbar tazminatlarının kendisine ödenmesini talep ediyor.
3-İşveren bir cevabi ihtarla İş Kanunu 25/II/d maddesine ve 84.maddeye göre iş akti feshedilebilecekken kendisinin isteği üzerine istifasının kabul edildiği ve ödenen tazminatın da 18 yıllık kıdeminin hatırına olduğu asla kıdem ve ihbar tazminatı olarak algılanmaması gerektiği bu ihtarla bildiriliyor.
Bu istifa dilekçesi geçrsizmidir?İşverenin tazminat ödemesi ama bunu kıdem tazminatı değildir şeklindeki yorumu ne kadar geçerlidir?Kıdem ve İhbar tazminatı davası açacağım bu konuya yönelik emsal kararlarınız vardır diye düşünüyorum ayrıca değerli yorumlarınızı da bekliyorum.Selam Sevgi ve Saygılarımla....
|