Mesajı Okuyun
Old 23-05-2008, 14:27   #6
Av.Kaan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Themis99
Sayın meslektaşım sahteliği iade edilen belgeler 2981 sayılı imar affı kanununun aramış olduğu belediyeye müracaat formu ile 2000,00 YTL 'nin ziraat bankasına yatırıldığını gösteren banka dekontlarıdır. Sizinle kısmen aynı görüşü paylaşmaktayız. Ancak burada belediye herhangi bir ayrım yapmadan (sahte belge kullanıp kullanmadığına,yada bu suç nedeni ile yargılanıp yargılanmadığına bakmadan )tüm hak sahiplerinin sözleşmelerini fesh etmiştir.
İlginize tekrar teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Saygılar.

İmar affı müracaat formunun sahteliğinin-sahte olsa dahi- belediyenin ilgili kişiyle sözleşme yapma veya yapılan sözleşmeyi feshetme hususunu etkileyeceğini sanmıyorum. Demek istediğim ilgili kişi belediyeye bu tür bir başvuru yapmasa ve belgesi sahte olsa dahi proje kapsamına alınmak zorundadır. Bu nedenle de sırf bu sebeple sözleşmesi feshedilmemelidir. Ancak banka dekontunun sahteliği hususu biraz daha karmaşıktır kanımca. Bu meblağı yatırmak sözleşmeye göre ilgili kişinin bir yükümlülüğüdür.

Alıntı:
Yazan Themis99
Siz hangi hukuki dayanaklara dayandınız? Konuya ilişkin elinizde yargı kararı mevcutmu.? Bir başlangıç noktası yakalamam da yardımcı olabilecek önerebileceğiniz bir kaynak mevcut mu ?

Bizim olayımız daha kolaydı: "Belediye tamamen kendi kusuruyla sözleşme yapmıştır, feshi haklı olsa da başlangıçta böyle bir sözleşme imzalamaması gerekirdi. Bu nedenle sözleşme imzalanmamış olsaydı müvekkillerin durumu ne olacak idiyse müvekkiller o hale getirilmelidir. Kısaca yıkılan ev-ağaçların bedeli ve kesildiği günden itibaren kira yardımı müvekkile ödenmelidir.".

Sizin olayda ise tam aksine feshin haksızlığını savunacaksınız. Önerebileceğim bir kaynak yok, bu konuda herhangi bir kaynak olacağını da sanmıyorum. Benzer durumda olan insanlar olabileceğinden emsal kararlar olabilir, ancak benim bildiğim yok.

Şu husus savunulabilir belki de: "Bildiğiniz gibi Kentsel Dönüşüm Projesi, proje kapsamındaki tapulu-tapusuz gecekonduların yıkılması ve yerine adı üstünde kentsel yaşam alanlarının kurulmasını amaçlamaktadır. Kısacası gecekondular yıkılarak yerine uzun uzun binalar dikilecek, çevre düzenlemesi, ağaçlandırma vs yapılacak. Şimdi, tapulu dahi olsa herhangi bir gecekondu sahibi 'ben bu proje kapsamına girmiyorum' diyemeyeceği gibi belediye de 'ben seni kapsama almıyorum' diyemez. Aksi halde uzun uzun binalardan oluşan, parkı, oyun sahası olan sitenin içinde,yanında gecekondu olması durumuyla karşılaşır.İlgili kişinin bankaya yatırması gereken meblağı yatırmaması/yatırmış gibi sahte evrak tanzim etmesi dahi bu gerçeği değiştimez. Belediye -şayet 2000,00 YTL yatırılmamışsa- alacağını hukuki yoldan tahsile çalışmalı ancak sözleşmeyi feshetmemelidir."

Bizim olay meseleyi derinlemesine bilmeyi gerekli kılmıyordu. O nedenle - bilgisizlikten-, bu yorumum uçuk kaçabilir.

Size kolay gelmesi dileğiyle...