Mesajı Okuyun
Old 20-05-2008, 23:12   #1
hera2274

Varsayılan Kesin Süre Sorunu(Çok Acil)

Merhaba Arkadaşlar
Yaptığım bir hatayı düzeltme ihtimalim varmı yok mu diye sormak istiyorum?
Kıdem ihbar vs. ile ilgili bir iş davasında bilirkişi raporu geldiği celse rapora beyan için süre istedim. Ama maalesef duruşma gününü yanlışlıkla bir ay son raya yazmışım.Dolayısı ile rapora beyanda bulunmam gereken celseye mazeretsiz olarak katılmamış oldum.Benim katılmadığım celsede davacı vekili ıslah dilekçesi sunmuş. Hakim dilekçenin bana tebliğine ve beyanlarımı sunmama ilişkin olarak kesin süre vermiş. Ben ıslah dilekçesini elden aldım ve tebliğ evrağını da kalemde imzalayarak aldım.Tebliğ evrağında "Beyanda bulunmak üzere 10 günlük kesin süre verilmesine aksi halde beyanda bulunmaktan vazgeçiceğiniz ihtar olunur" yazıyor. Ancak ben bunu bu 10 günlük süre geçtikten sonra farkettim.
Ayrıca ara kararda da "davalı vekiline ıslah dilekçesinin tebliğine ve beyanda bulunmak üzere 10 günlük kesin süre verilmesine aksi halde beyanda bulunmaktan vazgeçmiş sayılacağına" deniliyor.
Şimdi sorularım şöyle olacak;
1-Acaba beyanla ilgili kesin süre ıslah dilekçesine ilişkin mi yoksa rapora ilişkin midir yoksa her ikisine ilişkinmidir.
2- Davacı vekili dava dilekçesinde yasal faiz istemiş olmasına rağmen ıslah dilekçesinde mevduata uygulanacak en yüksek faizi istemiş buna itiraz etmeliydim ayrıca ıslah edilen miktara uygulanacak faizin ıslah tarihinden itibaren başlaması gerektiğini belirtmem gerekirdi. Bu yönde beyanlarımı sunma hakkımı tamamen kaybetmiş oluyorum sanırım.Tek umudum bu konularla ilgili hususuların hakimce resen değerlendirilecek hususlardan olduğunu bir üstadımın söylemesi.
3- Son olarak da benim bu talihsizlik silsilesinden kurtulmama yardımcı olacak bildiğiniz bir yol var mı?

Fazla uzun oldu biliyorum kusura bakmayın. Şimdiden herkese teşekkürler.