Mesajı Okuyun
Old 20-05-2008, 11:36   #1
köktaş

Varsayılan idari işlemmi-hazırlık işlemi mi?

Sayın meslektaşlarım idari dava çok aldığım ve baktığım bir dava türü değil.Ancak bir idari işlemin iptali için yürütmeyi durdurma talepli dava açmıştık ocak ayında.Konu şu;ilçe belediyesinden ve buyuksehırden onaylanan bir meclis kararı var ama henuz bakanlar kurulunun onayına sunulmayan bir karar.Aslen bakanlar kurulunun onayından da geçip kesinleşmesi gerekiyor.Dava sonuçlandı;karar şu şekilde ;bu tarz meclis kararları iptal davasına konu olamazmış çünkü hazırlık işlemi niteliğindeymiş.Kesinleşmesi için bakanlar kurulunun onayı gerekirmiş.bu sebeple iptal davasına konu olamazmış.Ben bu kararı temyiz edeceğim.Ancak aklıma takılan bazı sorular var;
1.Normalde meclis kararları tek başına iadri işlem kabul edilip dava açılıyor,bu nedenle temyiz edebilirmiyiö?
2.Davayı yurutmeyi durudrma talepli açmıştım.Sonuçta dava incelenmeksizin reddine karar verildi.Bu sebeple gerekçeli kararda yürütmeyi durudrma talebimizle ilgili bir karar verilmemeiş.Bu bir temyiz nedeni olabilirmi?
3.bununla ilgili danıştay kararları aradım ama bulamadım.bulursanız bana yollarmısınız?Çok tesekkur ederım..