Mesajı Okuyun
Old 20-05-2008, 08:32   #2
umutlaw

 
Varsayılan

Sayin Meslektasim,

Alıntı:
Bu plaka üzerinde herhangi bir mühür veyahut resmi bir ibare de bulunmamakta.


Plakayi bu sekilde kullanmak suctur cunku plakanin uzerindeki resmi muhurler acik bir sekilde gorunmesi ve anlasilmasi gerekmektedir.

Alıntı:
Bu bağlamda PLAKANIN RESMİ NİTELİK TAŞIMADIĞI (MÜHÜRSÜZ OLDUĞU) GEREKÇESİYLE SUÇ UNSURUNUN OLUŞMADIĞI İLERİ SÜRÜLEBİLİR Mİ?

Kanaatimce: Suc unsuru teskil eder cunku olakanin uzerindeki resmi muhurler plakanin takili oldugu aracin bir kimligidir bu kimligin eksikligi ise supheye yer verecektir ve gercek kimliginin ispatlanmasi zorunludur.

Alıntı:
MÜHÜRSÜZ PLAKANIN ONAYSIZ FOTOKOPİ NİTELİĞİNDE OLDUĞU İDDİA EDİLEBİLİR Mİ?

Kanaatimce: Edilebilir nitekim yaniltma amaciyla mi aslini baska bir yerde kullanmadigini ve yine ne amacla ve hangi gerekceyle bu sekilde hareket edildigini ispat etmek gerekir.

Alıntı:

MEMURUN ŞÜPHELENMESİNİN EYLEMSEL OLARAK İĞFAL KABİLİYETİNİN BULUNMADIĞINI ORTAYA KOYDUĞU İDDİA EDİLEBİLR Mİ?

Kanaatimce: edilemez.

Benzer bir olay: Bes yil once Turkiyedeyken bir taksinin kilometre sayacinin bozuk olmasi iddiasina dayanarak suphelendim ve plakasini indigimde baktim ve gordum ki plakada resmi muhurler yok olayi en yakin polis karakoluna giderek anlattim ve suc duyurusunda bulundum daha sonra bir yila askin bir sureden sonra ayni plakadan Istanbul ilinin Avrupa bolgesinde iki tane daha bulundugunu ve her ikisinin da ticari araclar uzerinde kullanildigini ogrendim.

Bilgi, tavsiye ve kanaatlerimi saygiyla sunraim.