Mesajı Okuyun
Old 16-05-2008, 13:09   #3
Av.Nesrin

 
Varsayılan

Bence tekzip şöyle olmalı.
Avukatlık Yasamız avukatlar için reklam yasağı getirmiştir.Yaptığınız hareketi bir üyemiz yapmış olsaydı ilgi,li maddeler gereği yargılaması yapılacak idi. Maddenin amacı avukatlar arasında rekabeti korumak ve haksız rekabeti önlemektir.
Somut durum değerlendirildiğinde avukatların kendilerinin kullanamadığı bir hak/yetkiyi haksız rekabet kurallarına aykırı davranarak hiçbir kurum ve kuruluş da kullanamaz.Bu nedenle ilgili yazınızın düzeltilerek, (okunma sayısı da dikkate alındığında yapacağı ölçü büyük olacaktır) avukatlar arasında eşitliği sağlamak için yasaya aykırı hareketle hiçbir avukatı isim belirterek tavsiye edemeyeceğiniz, yalnızca kişiye hakkının savunulabilmesi ve hak kaybına uğramaması için bir avukattan hukuki yardım alması gerektiği yolunda telkinde bulunabileceğiniz şeklinde yeni bir yazı yazılmalıdır.

Kişiler birbirlerini bu arada avukat veya doktoru elbette tavsiye ederler.Ancak bu iş basın yoluyla yapıldığı zaman burada baronun ve tüm avukatların hakları çiğnenmiş demektir.