Mesajı Okuyun
Old 08-05-2008, 07:55   #3
ISIL YILMAZ

Sn.denizyldz_84,

Bir taşeron işçisinin sigorta primi aslı işveren tarafından yatırılıyorsa, bu işçi asıl işveren işçisi olarak muamele görür. Bu nedenle işin içine taşeronu karıştırmanın pek bir faydası olacağını düşünmüyorum.

İşçi, asıl işverenin işçisidir ve iş kazalarına karşı eğitim vermek ve gerekli tedbirleri almak asıl işverenin sorumluluğundadır. Sizin ispat etmeniz gereken söz konusu olayda tüm tedbirleri aldığınıza ilişkin iddia olmalıdır. Bunun dışında, olayın meydana gelmesinde başka kişilerin de sorumluluğu varsa, bu kişilere de kusur yüklenecektir.

Uygulamada bazı taşeronların işçilerinin asıl işverenler tarafından sigortalandığı, yani işe alındığı görülmektedir. Özellikle gerçek kişi ve ekonomik açıdan güçsüz taşeronlar söz konusu olduğunda bu işlem işçi lehine yapılmaktadır. Bu durum, hukuken işçinin asıl işveren işçisi olarak işlem görmesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle, somut olayınızda taşerondan bahsetmenin muvazaadan başka bir sonucu olmayacağını düşünüyorum. İşçi, asıl iişverenin işçisidir ve savunmayı da bu doğrultuda yapmak gerekir.

Saygılar.