Mesajı Okuyun
Old 07-05-2008, 17:35   #1
Seher

Varsayılan Tapuya İyİnİyet-yargitay Karari

Mirasçılardan Ayşe 1/3 miras hissesi olan dedesinden kalma taşınmazı kadastro tespiti sırasında kendi üzerine geçirir ve 1 sene sonra aynı köyden Ahmet'e 90.000 YTL'ye satar. Ayşenin mirasçıları:Ahmet kötüniyetlidir. Ahmet Güzel hisar köyündendir. Arsanın miraslı olduğunu ve mirasçıları bilmektedir.Arsanın gerçek değeri 90.000 YTL değildir. Ahmet arsayı değerinin altında fiyata kötüniyetli olarak Ayşe'den satın almıştır.Kadastro tarihi ile satış arasında 1 sene vardır diyerek tapunun iptalini tapu iptal edilmezse Ayşe'den arsanın parasını talep ederler.
Ahmet:Ben senelerdir yurt dışında çalışıyorum. Arsayı değerinden aldım. Arsanın miraslı olduğunu bilmem imkansız der keşfe gidilir.
-kadastro bilirkişisi:Ben Ayşe'yi tanırım.Dava açan mirasçı Efe'yi de tanırım. Efe bu arsaya su almaya gelirdi.Kadastro geçerken Ayşe geldi. Arsayı benim üzerime yazın dedi. Ben arsanın miraslı olduğunu biliyordum. Tespitten sonra mirasçılar çıkarsa ne yapacaksın dedim arsayı satarsam parayı mirasçılara veririm dedi.
Muhtar:Ben ayşeyide diğer mirasçılarıda tanımam arsayıda bilmem muhtar olduğum için kadastro tutanağını muhtarlıkta imzaladım dedi.
Davalı Ahmet'in tanığı musa:Ben Efe'yi bu arsada görürdüm sohbet ederdik burası bizim yerimiz derdi.4-5 asene önce Mehmet amcayla arsanın temizlenmesi için para yollamıştı.Ama Ayşe'yi daha sık görürdüm. Ayşe'nin bu yer ormana kaldığı zaman dava açtığını ve uğraştığını biliyorum.Ayşe bu arsayı temizletmişti.Bu köyde herkes birbirini tanır. Bu köyden arsa almak isteyen birisi bu köyden arsa alırken arsanın kime ait olduğunu bilir. Ahmet bu arsanın evveliyatında kime ait olduğunu bilir. Arsanın satış değeri normaldir. Ahmet bizim kapı komşumuzdur. 3-5 senedir burada ikamet temketedir. Askerlikten sonra almanyada işçi olarak çalışlmıştır.ARSANIN SATIŞ DEĞERİ NORMALDİR.
Davalı Ahmet tanığı:Ben ayşe'yi ve Efeyi tanırım. bu köyün yarısı Ahmet'in sülalasinindir. Bu arsa için Ayşe çok uğraştı. Arsanın değeri normaldir
Arsanın satış tarihinde değeri 90.000 YTL çıkar. Tescil yosuz tescil midir?Ahmet kötüniyetli midir?Tapu iptal edilir mi?Ahmet'in tanığı Musa ve kadastro bilirkişisi kardeştir. Musa dava konusu taşınmaza sınır olan arsasını Ahmet'e satmıştır.Musa ve Ahmet kapı komşusudur. Musa taşınmazın Efeye ait olduğunu bilmektedir.