06-05-2008, 19:19
|
|
|
İyi Günler Sayın Meslektaşlarım,
Ben de bir soru sormak istiyorum. Bir kamu kurumunun sözleşmeli Av. yapmaktayım.Kamu iktisadi teşebbüs desek daha doğru olur. 28.04.2008 tarihinde aynı işyerinde çalışan başka bir işçinin çantasını çaldığından dolayı bir işçinin iş akdinin 25/2 e fıkrası gereği fesh ettik. Kamera kayıtları ve tutanaklar mevcut. 01.05.2008 tarihinde kurum müdürü işçisine görevden uzaklaştırma vermiş. Aynı zamanda da savumasını istemiş. İşçi imzadan imtina etmiş. 05.05.2008 tarihinde sendika disiplin kurulu toplanmış ve işçinin iş akdinin feshine karar vermiş. Aynı gün kurum yönetim kurulu da toplandı ve disiplin kurulunun da kararı doğrultusunda iş akdini fesih kararı aldı. Aynı gün işçi kuruma rapor vermiş. Rapor gelen evraktan geçmiş. 6 iş gününün son günü olan 06.05.2008 tarihinde APS ile, işçinin iş akdinin fesih edildiğini bildirir ihtar gönderdik. Yine aynı tarihte C.Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Tüm tutanaklar mevcut. Sorum şu:
1) Görevden uzaklaştıma ile ilgili her nekadar işçi tebliğden imtina etmişsede bu geçerli olur mu? İmzadan imtinadan sonra rapor getirmesi ve kurum kayıtlarına girmiş olması bu durumu ne şekilde etkiler?
2) Raporlu olduğu süre içerisinde tebligat yapılamıyor olması iş akdinin feshi açısından 6 iş günlük süre kaybına neden olurmu?
3)Gerçekte disiplin kurulu ve kurum yönetim kurulu kararının alındığı tarih iş akdinin feshi için nasıl bir önem arzeder?Aynı tarihte iş akdinin açıklamalı olarak neden fesih edildiğinin yazıldığı ihtar ve C.Savcılığına suç duyurusu yapılması derhal fesih için yeterlimidir?Yoksa raporlu olması feshi geçersiz mi kılacaktır?Çok teşekkür ederim.Saygılarımla...
|