30-04-2008, 16:58
|
|
|
PAYDAŞLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI'nda yetki ile yapılan giderler
Azize Yengem,varlıklı bir ailenin kızı iken gariban bir köy öğretmenine aşık olup ona kaçtığı için ailesinin servetinden yararlanamamış. Şu anda bir kaç tane tarla var."Hakkım ne ise alacağım.Sonu kar olmasa bile.." diyor. Azize Yengem bana bahçesinden çıtır çıtır sarmısaklar getiriyor. Ben de onun PAYDAŞLIĞIN GİDERİLMESİ DAVASI'nı eski bir köy öğretmeni olarak ,o güzel hatırı için karşılıksız sürdürüyorum.
Azize Yengem'in tapularında diğer paydaşların çoğunun isimlerinde yanlışlıklar var.Onları düzeltmek ve bazı Mirasçılık Belgeleri'ni çıkarmak için mahkemeden yetki aldık. Bu davaları sonuçlandırdık. Tapu kayıtlarına işlettik. Yetki ile açılan davaların keşif giderleri ile tapuya kayıt harçları Azize Yengem'in dava sonundaki satıştan eline geçecek paydan fazla.
Yetki ile açılan davalara yapılan giderlerin ana davanın yargılama giderlerine eklenmesi ve bu giderlerin de paydaşlara pay oranında yansıtılması gerekmez mi? Böylesi adaletli olmaz mı?
Yargıç,bu giderleri yansıtmayacağını ve sonuçta cebri icra yolu ile öteki paydaşlardan istememizi söylüyor. Davalılar kırk kişi. Tahsili olanaksız.
İşte size bir sorun! İlgilenen herkese peşin teşekkürlerimle..Saygılar.
Av.İrfan Altınel BABAESKİ
|