28-04-2008, 21:04
|
|
|
Değerli meslektaşlarım,
genç meslektaşımızın ölümüne cidden çok üzüldüm.Ailesi arkadaşları ve meslektaşlarıma başsağlığı diliyorum.
Meseleyi kişisel olarak değerlendirmeden lanetleme,kınama kolaylığına gitmeden şimdilik kısaca değerlendirip yeni bir anlayış yaratabilmek için tartışmaya çağırıyorum.
öncelikle dikkatinizi çekmek isterim ki meslektaşımızı öldüren borçlu da olay sonrası intihar ederek yaşamına son vermiştir.Bu vatandaşımız için de ciddi olarak üzüldüm.Onun da ailesi sevenleri olduğu bir vakıa.
Bir arkadaşımız borçlulara daha acımasız davranmaktan bahsediyor.Bu yersiz ve talihsiz beyanı olayaın sıcaklığına veriyorum.
Asıl tartışmamız gereken.Bizler taraf değil sadece vekil olduğumuza göre nasıl davranmamaız gerektiği.Tartışmamız gereken hukukçu kişiliğimiz.avukatlık sıfatımız avukatın görevleri ne yapmamız ya da yapmamamız gerektiği.
Hukukçu ya da avukatlı sıfatımız ile haciz mahallindeki insanların üstünün polisçe bir neden yokken aranmasına ilişkin talebimizin yasal ve hukuki dayanağını nasıl izah edebiliriz bilemiyorum.
Arkadaşlar artık haciz mahallinde avukatların ne işe yaradığını ya da neden haciz mahalline gittiğini en azından tartışmalıyız.
Bir düşünelim hacze gittik borçlunun evine yada işyerine girmek gibi bir hakkımız varmı açıkça söylemeliyim ki yoktur.Ev ya da işyeri sahibi dışarı çıkmamızı isterse tek yapabileceğimiz çıkmaktır.Aksi halde açıkça konut dokunulmazlığını ihlal suçu oluşacaktır.Haczi yapacak olan icra memurudur.İcra memurunun görevini ifa etmemesinin kurbanı ve görevini icra etmesinin aracısı avukat değildir.Bu avukatlık değildir.Yasanın uygulanması sorunun tek çözümüdür.Ama özellikle seri icra işi yapan bürolar meseleyi çığrından çıkarmışlardır.Baroların soruna ciddi olarak eğilmesi ve çözüm yollarını arayan çalışma ve yasal düzenlemelr üzerine kafa yorması şarttır.çözüm her avukata polis temini veya polisin borçlulara cebir ya da baskı uygulaması da olamaz.sorunu daha yapısal olarak değerlendirmek ve tartışmak zorundayız.Haciz sırasında avukatın ölümü ilk olmadığı gibi sorun çözülmezse son da olmayacaktır.saygılarımla
|