Mesajı Okuyun
Old 28-04-2008, 10:45   #44
Av.Abdülkadir ÖZ

Değerli arkadaşlarım,
Aynı konuda yapılan daha önceki tartışmaya yazdığımı cevabı kopyalayıp yapıştırıyorum.
Çünkü değişen bir şey olmadığı kanısındayım.
ESKİ YAZIM
'Bence çok geç kalınmış karar.Ülkemizin mevcut hukukçu açığını kapatmak için öneriler :
1- İlköğretim mezunlarına 3 aylık bir formasyon eğitimi neticesinde hukuk lisans diploması verilmesi ( Formasyon ücreti kredi kartıyla 18 taksitte ödenebilir.)
2- Açıköğretim fakültesi bünyesinde hukuk fakültesi bölümü kurulabilir. Açığı kapatmak için eğitim süresinin iki yıl olması yeterlidir.
3-Yapılacak bir yasal düzenlemeyle sürücü kursları gibi özel kurslar açılarak meb ve yök onaylı hukuk belgesi verilmesi.(kursa devam mucburiyeti olmasada olur)
4-Açığın kapanması zaman alacaksa Arzuhalcilere hukukçu belgesi verilebilir. Belge için ücreti ödemekte zorluk çekenlere sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonundan destek verilebilir.
5-Popstar yarışması formatında ülke genelinde yapılacak yarışmalarda en yüksek SMS'i alan yarışmacıya hukukçustar ünvanı verilebilir.Hukukçustar seçilme hakkını elde eden yarışmacı doğrudan Yargıtay Üyesi olarak mesleğe başlayabilir.
6-4 yıllık lisans programından mezun olan herkese 6 aylık bir eğitim neticesinde hukukçu diploması verilebilir.
7-Açık cezaevine geçmeye hak kazanan mahkumlar adliyede çalıştırılmak suretiyle cezanın bitimini müteakip hukukçu olabilir.
8-Şimdiye kadar herhangi bir şekilde davasını avukatla takip eden kişiler fahri hukukçu sayılabilir.
İlk etapta aklıma gelen acil çözümler bunlar.'