|  26-04-2008, 13:15 | #2 | 
	| 
			
			
 
				 
 | 
				  
 Sayın  Konuk,  Bir  boşanma  davasında  eşinizden  maddi  manevi  tazminat, yoksulluk  nafakası,  çocuk  varsa  velayetin  size  verilmesini ve  çocuğa  uygun miktar  iştirak  nafakası  bağlanmasını  talep etme  haklarınız  bulunmaktadır.
 Oturduğunuz  evin  size  özgülenmesini de  mahkemeden  talep edebilirsiniz.
 Şartları  varsa  katkı  payı  alacağı talep  etme  hakkınızda  bulunmaktadır.
 Ancak  gerek  boşanmanın  gerçekleşmesi gerekse  mahkemenizin   bu  taleplerinizi  kabul edebilmesi  için  eşinizin  kusurlu  olduğunu,  evlilik  birliğinin  sona  ermesinde onun  daha  suçlu  olduğunu  ispatlamanız  gerekmektedir.
 
 ''Kızlık  davasından '' kastınızın  ne  olduğunu  anlayamadım.  Ancak koşulları varsa manevi  tazminat  talep  etme  hakkınız  bulunmaktadır.
 Bu arada  Kanunun   öngördüğü  yaşların altında  ki kişilerle  birleşmeye  girmek  suç  teşkil eder. Bu durumda  kaç yaşında  evlendiğiniz, evliliğiniz  ne  kadar süredir  devam  ettiği  önemlidir. Bu veriler anlatımınızdan  anlaşılamamakatadır.
 
 Davanın   önce  kim  tarafından  açılmış olduğunun  önemi  yoktur.
 Ancak  eşiniz  kusurlu  ise ve sizde  boşanma arzusunda  iseniz  onu  beklemeden  boşanma davasını  sizde  açabilirsiniz.
 Tehditler  yönüden   Cumhuriyet  savcılığına  suç duyurusunda  bulabilirsiniz.  Telefon  numarasını ve arama tarihlerini  belirtmeniz  soruşturmanın hızla  sonuçlanması  yönünden   yararlı olacaktır.Sizi tehdit ettiğini duyan bilen kişiler  varsa  bunları da  tanık olarak  gösterebilirsiniz.
 Burada  verilen bilgiler tahmini  olup , sorununuzla  ilgili  olarak yapılması  gereken  pek  çok işlem  olabilir.
 Sorununuzun  her  aşamasında  bir  avukatın  hukuki  yardımından  faydalanmanızı, mali  durumunuz  uygun  değilse  bağlı bulunduğunuz  il Barosuna  müracaat etmenizi  öneriyoruz.
 Saygılar.
 |