Mesajı Okuyun
Old 24-04-2008, 20:59   #2
Av. Şehper Ferda DEMİREL

 
Varsayılan

Sayın Konuk,

Her ne kadar anlaşmanız dairesinde boşanmış iseniz de, 1 no.lu bentte anlattıklarınızdan, boşanma kararı verildiği gün temyizden feragat etmediğiniz anlaşılıyor. Bu durumda, kararı tebliğe çıkarmadığınız ve boşanma hükmü kesinleşmediği müddetçe, halen evlisiniz. (İlamların icrası 10 yıllık zamanaşımına tabidir, bunun sizin olayınızdaki diğer ifadesi, eşiniz 10 yıl süreyle sizi tehdit edebilir)

Ancak mal paylaşımı endişesiyle tehdite boyun eğmeniz de gerekmez. Siz de boşanmanın hüküm ve sonuçlarını doğurması, kararın kesinleşmesi ve resmen boşanmış sayılmanın gerçekleşmesini arzu ettiğiniz gün, eşinizi beklemeden kararı kendiniz de tebliğe çıkarıp, temyiz/kesinleşme sürecini başlatabilirsiniz.

Mal paylaşımı yani tasfiye ile ilgili olarak önceki davada herhangi bir talebinizin olmaması sizi zor durumda da bırakmaz. Zira tasfiyeye (Mal paylaşımına) ilişkin davalar, boşanma hükmünün "kesinleşmesinden" itibaren bir yıllık süreç içerisinde açılabilir. 01.01.2002 tarihinden itibaren eşlerden herhangi birince iktisap edilen mallar, -siz özellikle ayrı bir rejim başvurusu yapmadıysanız-; edinilmiş mal rejimine tabidir.

Bu süreci hatasız ve hak kaybınıza neden olmayacak biçimde atlatmanız için, maddi durumunuz uygun değilse, bulunduğunuz yerdeki Baro Temsilciliğine müracaat ederek, kendinize ücretsiz olarak vekil tayin edilmesini istemenizi öneriyoruz.

Saygılarımla...