Mesajı Okuyun
Old 22-04-2008, 19:10   #6
nizar

Sayın Ergin,
Gözünüzden kaçmamış. Maalesef tahmininiz doğru. Bu konuda umarım özürlerimi kabul etmişsinizdir.
Daha önce de bahsettiğim gibi ara kararla sadece dava tarihinden itibaren dediği ve hüküm kesinleşene kadar demediği için bu husustan emin değilim. Müvekkilin bu konuda yeni tarihli bir yargıtay kararıyla varolan hak kaybına uğrayacağı endişesi beni ürkütüyor.
Daha önce göndermiş olduğunuz 2002 tarihli kararda gerekçeli kararda belirtilmemiş olsa bile HUMK 112 maddesinin ara kararla hükmedilen tedbir nafakaları açısından uygulanmayacağına ilişkindi. Acaba yakın zamandaki kararlarında da bu hususta değişiklik oldu mu? Bazı kararlarda nafakanın bitiş tarihi de belirtilmeli diyor. Uygulamada da mahkemeler ara kararlarında hüküm kesineleşene kadar ibaresini genel olarak eklediklerini öğrendim.Burayı çok dolduramadım açıkçası. Bu hususta yakın zamanlarda verilen yargıtay kararlarına ihtiyacım var.
Ayrıca MK 197 kapsamında, boşanma davasından sonra açılan tedbir nafakasına ilişkin ise kararın kesinleşmesinden itibaren nafakaya hükmetmişti. Bu hususta yakın tarihli yargıtay kararları konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar....