Mesajı Okuyun
Old 27-06-2005, 22:28   #4
Nusret

 
Varsayılan

Verdiğiniz bilgilerden, borçlu işverenliğin tüzel kişiliğinin devam ettiği sonucunu çıkarıyorum.

Bu durumda, mahkeme kararını o şirket için ilamlı icraya koyup kiralayan şirkete haciz ihbarnamesi göndererek kira bedelini sizin icra takip dosyasına yatırmasını isteyebilirsiniz.

Bir diğer imkan da, kiralanmış dahi olsa işverenlik şirketin işyerindeki mülküne haciz koyabilirsiniz. Bu iki imkan birarada da kullanılabilir.

Fabrikanın (tüzel kişi şirketin) adının değişmesi, ortaklarının değişmesi önemli değildir. Nasıl ki, gerçek kişi Ahmet, adını değiştirince o kişi olmaktan çıkmıyorsa, A şirketi de adını değiştirerek o şirket olmaktan çıkmaz. Sizin olayınızda işverenlik tüzel kişiliğinin nasıl bir seyir izlediğini ticaret sicili kayıtlarından öğrenmek gerekir. Bu konuda İTO'nın internet sitesinden faydalanabilirsiniz (şirket İstanbul'da ise tabii, değilse ilgili ilin ticaret odasına bakın).