17-04-2008, 22:55
|
|
|
Sayın Erdoğan, temelde aynı fikirler üzerinde buluşuyoruz fakat ayrıldığım nokta; fakültelerde eğitim kadrosu yoksunluğu sebebiyle yeni fakültelerin açılmasına sıcak bakılmaması hususudur.
Yukarıda bahsettiğiniz sorunun temeli geçmişte hukuk fakülte sayısının azlığı olabilir mi?
Yani sorun olarak görülen mesele, kadro eksikliği ise bunun sebebi vaktiyle hukuk eğitimi sunan fakültelerin azlığıdır.
Unutulmamalıdır ki, gerek Osmanlı, gerek Cumhuriyet Döneminde kurulan Fakülteler zamanında eğitim verecek "hoca yoktu" söz konusu dönemlerde eğitmenler hepimizin malumudur ki İtalya dan Fransa dan İsviçre den eğitim alan kadro ile bugünkü duruma gelindi...
Eğitim kadrosu meselesinin hafife almıyorum ama üstesinden gelinemeyeceğini de düşünmüyorum, kaliteli bir eğitim elbetteki Profösörle donatılmış bir kadrodur ancak hukuk misyonunu alabilmek için bundan ziyade disiplinli bir denetim ve özverili bir sistemde gereklidir, ülkemizin bunun üstesinden gelebilecek gizilgüçte olduğuna inanıyorum.
Daha öncede vurguladığım gibi meselenin kaynağı ekonomik sıkıntır. Uydurma rakamlarla değilde gerçekten refah halinde bir ülke olsaydık, bu nüfusa bu kadar fakülte çok diyebilir miydik, ya da eğitim kadrosu yok denilebilir miydi?
Saygılar...
|