Mesajı Okuyun
Old 17-04-2008, 16:24   #4
Av.Nesrin

Yorum yapmayacağım,esasen kanunların anayasaya aykırılıklarının dışında yapılabilecek birşey yok gibi

Ancak ve ancak hiç aklımın ucundan bile geçirmediğim halde şimdi size tavsiye edeceğim ki;
1- Kurum avukatını mükerrer tahsilata devam etmek ve dosyayı kapatmamakla barosuna
2-Kurumu mikerrer tahsilat yapmaya kalkmak, bunu yaparken de yasal haklarını kötüye kullanarak devletin cebri icra vasıtasını kullanmak( ilgili düzenlemeyle itiraz takibi durdurmuyor).Kast unsuru çok net ortadadır.Ödeme dekontu dosyada belgeliyse.İsterseniz önce bir tebliğe çıkarın(Dosyada işlem yapmamışlarsa) ve ardından Savcılığa Suç Duyurusunda bulunun.

İcra İflas yasasını devreden çıkarabilmişler.Ama Avukatlık Yasası, TCK ve Borçlar Yasası hala ülkemizdeki diğer kişi ve kurumlara uygulanabildiği gibi kendilerine uygulanıyordur.

Olayın tamamen anlattığınız gibi ve haklı olduğunuzu varsayarak bu yolları öneriyorum.Ama yine soğukkanlılığınız (sezebildiğim kadarıyla) takdire şayan doğrusu.Ben olsam uyuyamazdım.Kolay gelsin